13 september 2016

Bijzondere gedichtenroute geopend!

Aan de schatkist van “de Schat van Dalfsen” is recent een nieuw juweel toegevoegd: Een bijzondere gedichtenroute die wandelaars door en langs de mooiste plekken van Dalfsen voert.

De gedichtenroute die bij het NS station begint, voert langs de mooiste plekjes in de gemeente. Dea Jansen, Koos Geerds en Lenze Bouwers zijn dichters uit Dalfsen die zich voor deze route onder andere hebben laten inspireren door de bijzondere opgravingen in Oosterdalfsen. Ook dichten ze over de rivier de Vecht en andere markante locaties. De in hun werk beschreven plekken vormen de leidraad voor de wandelroute van circa 8 kilometer door en rondom Dalfsen. 

Routeboekje en gedichtenapp
De gedichtenroute kan gelopen worden aan de hand van een papieren routeboekje of via een app die te downloaden is op een smartphone.  Het routeboekje is op veel openbare plekken  in Dalfsen gratis mee te nemen, waaronder het gemeentehuis. Via de speciale gedichten-app zijn door de dichters zelf ingesproken gedichten op 14 plekken te beluisteren.

PDF:  Download de route in pdf hier
App:   Download de gratis route (incl. gesproken gedichten) in de Abellife app hier (Zoek in de app bij 'Zoek een route' op steekwoord 'Dalfsen')