Documentaire Zoals Wij

Vrijdagavond 21 april 2017 is in Theater de Stoomfabriek in Dalfsen de documentaire ZOALS WIJ in première gegaan. In deze documentaire brengen documentairemakers Hans Dirven en Merel ten Elzen (Loveland Film & Photography) een jaar lang alle relevante ontwikkelingen rondom de Schat van Dalfsen.

 

Burgemeester Noten: “De documentaire makers zijn er op treffende wijze in geslaagd om het verhaal van de Schat van Dalfsen met bijzonder mooie beelden te vertellen. Het is een aangrijpende documentaire geworden die elke inwoner van onze mooie gemeente gezien moet hebben!”

 

 

 

Inhoud
De documentaire begint bij- en gaat uit van de kern: de schat zelf. Eén van de meest indrukwekkende archeologische vondsten uit de geschiedenis van Europa. Kijkend naar de vondsten van meer dan 5000 jaar oud, wordt in de documentaire een uniek beeld geschetst van de oorspronkelijke bewoners van het gebied, haar gewoonten en gebruiken.

 

Daarnaast gaan de documentairemakers op zoek naar verbindingen met het heden; met de omgeving en bewoners van Dalfsen anno nu. De documentaire maakt op zachte en toch indringende wijze voelbaar dat de band tussen onze geschiedenis en wie we nu zijn onlosmakelijk is. Hierdoor wordt inzichtelijk waarom rituelen en gebruiken ook in deze tijd zo ontzettend belangrijk zijn. Ze laten ons voelen dat we bij elkaar horen. En dat we er steeds opnieuw voor kunnen kiezen om bij elkaar te wíllen horen. Als een familie. Zelfs zonder bloedband.  

 

Lokaal en internationaal
De film ZOALS WIJ zal de komende jaren worden ingestuurd naar diverse filmfestivals in binnen- en buitenland en zal op termijn ook op tv te zien zijn. Alle inwoners van de gemeente Dalfsen worden nu al in de gelegenheid gesteld om de documentaire te bekijken in Theater de Stoomfabriek. Kaarten hiervoor kunnen (kosteloos) worden besteld via de website van het theater: http://www.theaterdestoomfabriek.nl/productie/documentaire-zoals-wij-schat-van-dalfsen/

Loveland FP
Loveland Film & Photography maakt meer dan 14 jaar documentaires en films die voornamelijk gaan over erfgoed, onderwijs en kunst in Nederland.

Data voorstellingen:

Za. 6 mei  13.00 en 15.00 uur
Zo. 7 mei 13.00 en 15.00 uur
Vr. 26 mei 15.00 uur
Za. 27 mei 15.00 en 20.00 uur
Zo. 28 mei 15.00 en 17.00 uur
Vr. 2 juni  20.00 uur
Za. 3 juni 15.00 en 20.00 uur 
Zo. 4 juni 15.00 en 17.00 uur


 

ZOALS WIJ trailer from Loveland Film & Photography on Vimeo.

 

Kijk ook eens op www.lovelandfp.nl.